Het ontwerp van uw website

Maak het juiste ontwerp voor de juiste doelgroep

Wie is uw belangrijkste bezoeker: vrouw, man kind, clublid? Een zakelijke homepage wordt anders opgezet en heeft een andere inhoud dan een website voor clubleden. Denk aan het gebruik van kleuren, lettertypen en foto's. Je kunt een schetsen mkbontwerp maken waarbij veel tekst wordt gebruikt of juist veel foto's met

bijvoorbeeld verklarende onderschriften. Zodoende is uw belangrijkste bezoeker bepalend voor het juiste ontwerp. Voor hem/haar maakt u uw site.

 

Waar gaat uw eigen voorkeur naar uit? Een menu of navigatie dat statisch bijvoorbeeld aan de linker kant van iedere pagina staat of wilt u liever een menu dat horizontaal over het scherm loopt en naar beneden opent zodra je er met je muiswijzer overheen gaat.

Wilt u een uitgeklapt menu (kan onoverzichtelijk zijn met veel onderpagina's) of vindt u het beter dat de ondermenuitems pas zichtbaar worden als je op een onderwerp klikt en dan opent dit onderwerp. Het nadeel hiervan is dat een bezoeker na iedere klik moet wachten todat de pagina is geladen. Bezoek zelf websites en ervaar uw eigen voorkeur.

 

Maak een schets (PDF bijlage)

hsvwheelMaak notites, wat u wel wilt, wat wilt u niet. Maak een schets van een pagina zoals deze op het beeldscherm moet komen te staan. Wat wilt u verder nog hebben? Bijvoorbeeld een fotoalbum, gastenboek, blog, calender of speciale wensen? Of wilt u liever een eenvoudige en daardoor eenvoudig te bedienen website?

 

 

Bepaal de inhoud (sitemap)

Groepeer de inhoud van uw homepage in een duidelijke hiërarchische structuur en met tekstlinks. Elke pagina moet bereikbaar zijn via ten minste één statische tekstlink. Bied uw gebruikers een sitemap aan met links die verwijzen naar de belangrijke gedeelten van uw website. Maak een site die informatie bevat waar de mensen wat aan hebben en schrijf pagina's waarin die informatie op een heldere en correcte wijze wordt weergegeven. Denk na over de woorden die gebruikers kunnen opgeven om de door u geboden informatie te vinden met zoekmachines als bijvoorbeeld Google. En zorg ervoor dat die woorden daadwerkelijk op uw site worden gebruikt.

 

Verwacht u geregeld wisselende teksten en foto's?

Een Content Management System is bij uitstek geschikt om wisselende teksten en foto's te presenteren. Wilt u of uw leden zelf teksten schrijven? Hiervoor is het nodig om gebruikers met wachtwoorden toe te staan. U betrekt uw medeleden bij uw project.